TUZLARIJE - OSTALE VIJESTI

*
The Laughing Dead

The Laughing DeadFoto: AMC

Megapopularna serija o zombijima je u svojih sedam sezona prošla plejadu likova, nevjerovatno gadnih scena i borbenosti. I dok je na pragu početak emitovanja osme sezone, AMC je odlučio objaviti do danas nikad viđene fotografije rijetkih momenata iza scene. Mnoge od njih prikazuju glumce i likove koji su tokom sezona ubijeni. Nerijetko se na fotografijama smiju i šale dok snimaju smrtonosne scene.Jedna od takvih je i fotografija na kojoj se glumci Steven Yeun i Michael Cudlitz grle, vjerovatno prije snimanja scene u kojoj ih udarcem svoje omiljene palice Lucille, Negan (Jeffrey Dean Morgan ), ubije. Epizoda je to čija je brutalnost podigla mnogo prašine.Na drugoj je prikazan Morgan sa svojom kolegicom Sonequa Martin-Green, čiji je lik Sasha, prilikom pokušaja ubistva Negana, ubijen tokom zadnje epizode prošle sezone i kako to već biva, pretvoren u zombija.Jedna od šokantnijih fotografija je i ona na kojoj se Merritt Wever, koja je igrala ulogu doktorice Denise Cloyd, smije dok joj iz oka viri strijela, način na koji je ovaj lik u seriji i izgubio život.Emily Kinney, glumica koja je igrala Beth, grli zvijezdu serije Andrew Lincolna, vjerovatno tokom snimanja epizode u petoj sezoni u kojoj ona pogine.Tokom snimanja scena nekad dođe i do 'rata vodom', što se može vidjeti na fotografiji u kojoj Danai Gurira i Lincoln vodom posipaju jednog od članova tima za specijalne efekte, Grega Nicotera.Chandler Riggs sjedi na krovu i veselo čavrlja sa svojim dublerom, Carlom, dok njegovu sestru u seriji, Judith (koju je do danas igralo 16 različitih curica) zabavlja jedan od članova ekipe dok je u naraučju drži glumac Norman Reedus.Otac Carla i Judith, kojeg glumi Lincoln, snimljen je u nekoliko navarata dok se zabavlja sa članovima ekipe.Jedna od gadnijih scena je sada prikazana u drugačijem svjetlu. Očito se radi o snimanju scene u kojoj The Governer obezglavljuje Hershela.Na jednoj od fotografija je vidljiv i član ekipe, koji je i zadužen za snimanje fotografija 'iza scene' dok leži na krovu, a ispod njega se odigrava scena serije.Glumice Alanna Masterson, Lauren Cohan i Martin-Green iskoristile su priliku za fotografisanje svojim iPhoneom.

U međuvremenu je objavljeno da će se spin off serije Fear The Walking Dead podudariti sa The Walking Deadom. Iako je godinama to negirano, kreator TWD-a Robert Kirkman je potvrdio da će ipak do toga doći, ne ponudivši više detalja. 'Postoje dvije serije TWD-a: Jedan lik iz jedne serije koju ne želim imenovati će se pojaviti u drugoj seriji, koju također ne želim imenovati', rekao je. Nedugo nakon toga, glumac Michael Cudlitz, koji je u TWD glumio Abrahama je na Twitteru objavio: 'Ludo sr**e će se desiti. Vidimo se s druge strane'.

AMC se nada da će na ovaj način uspjeti podići gledanost spin offa, ali i pokušati vratiti nekadašnju popularnost 'hodajućih mrtvaca' čija je gledanost znala doseći i brojku od deset miliona.

Serija The Walking Dead se na ekrane vraća u nedjelju 22. oktobra u SAD-u, dok će je u BiH gledaoci moći pratiti u ponedjeljak na kanalu FOX.

1
OBNOVI SADRŽAJ

FTVOSTALE VIJESTI
Zbog nedostatka kvoruma: Neće biti održana vanredna sjednica Predstavničkog doma

Zbog blokada SDA i HDZBiH: SDPBiH se povlači iz razgovora o izmjenama izbornog zakonodavstva

Premijer FBiH o stanju u zeničkoj Željezari: "Zatražit ćemo da Finansijska policija uđe u Željezaru Zenica"

FOTO: Služba hitne medicinske pomoći pružila pomoć radnicima: Radnici zeničke Željezare ne odustaju od štrajka glađu

Š arović sa delegacijom WTO: BiH veoma blizu članstva u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji

Narendra Modi u govoru na Svjetskom ekonomskom forumu : \'Protekcionizam sve više jača i globalizacija gubi privlačnost\'

U okviru priprema za Zimske Olimpijske igre: Delegacija Južne Koreje u Sjevernoj Koreji poslije dvije godine

Vašington uveo kontroverzne carine : Nove tarife na veš mašine i solarne panele

VIDEO: Objavljene nominacije za Oscara: Film \'The shape of water\' nominiran u 13 kategorija
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Turski ministar: Ne želimo sukobe s Rusijom i SAD-om, ali štitit ćemo svoje interese
Objavljeno prije sat vremena
Objavljena snimka spašavanja izmučene djece iz kuće strave u Kaliforniji
Objavljeno prije sat vremena
Američki potpredsjednik poručio Palestincima: Trumpov mirovni plan ovisi o vama
Objavljeno prije sat vremena
REUTERS Pet stvari koje treba znati o okupljanju svjetske elite u Davosu
Objavljeno prije 2 sata
Slovenija planira u veljači priznati Palestinu
Objavljeno prije 2 sata
VUČIĆ O ISELJAVANJU HRVATA "U nepreglednim kolonama idu za Njemačku i Irsku, Slavonija je prazna"