TUZLARIJE - SAOPŠTENJA

11.09.2012.
OO HDZ BiH Tuzla - priopćenje
Nikad jači HDZ BiH u Tuzli, prilaze mu i nezadovoljni Tuzlaci iz vladajućih stranaka




Svečanom akademijom u prepunoj Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, HDZ BiH Tuzla obilježio je XXII. obljetnicu utemeljenja Stranke u Tuzli te je predstavio svoje kandidate za Općinsko vijeće Tuzle na predstojećim lokalnim izborima u BiH. Na skupu je bilo visoko izaslanstvo HDZ BiH predvođeno predsjednikom Draganom Čovićem te izaslanstvo HDZ Republike Hrvatske predvođeno članom Predsjedništva Pericom Ćosićem.



- U izbornu smo kampanju ušli s velikim optimizmom i sa zacrtanim visokim ciljevima. Osnažit ćemo utjecaj HDZ BiH u Općinskom vijeću i u mjesnim zajednicama, u narednom sazivu imat ćemo tri vijećnika u Vijeću i najmanje sedam predsjednika mjesnih zajednica u Općini, poručio je Ivica Kovačević, nositelj liste HDZ BiH za Općinsko vijeće Tuzle.

Svoj optimizam Kovačević temelji na reakcijama s terena, kada HDZ-u, kako je kazao, uz angažman članova, simpatizera i vjernih birača, prilazi veliki broj Tuzlaka nezadovoljnih politikama drugih, prije svega vladajućih stranaka.

Kandidate s liste HDZ BiH predstavio je kao vrijedne, predane i obiteljske ljude, bez ijedne afere iza sebe, svjesne svoga nacionalnoga identiteta i jednako tako izraženog domoljubnog osjećaja za Bosnu i Hercegovinu sa senzibilitetom za sve različitosti kojima odiše cijela BiH, pa tako i Tuzla.



Kada uđu u Općinsko vijeće Tuzle HDZ-ovi kandidati vodit će odgovornu, a ne populističku politiku te će istinski zastupati interese sviju sugrađana. Djelovat će konstruktivno bez obzira bili dio pozicije ili opozicije. Insistirat će na ravnomjernom ulaganju proračunskih sredstava u sve dijelove općine. Zalagat će se na jačanju i razvijanju mjesne samouprave te na jačanju pravnog statusa mjesnih zajednica.

- Ne mogu i ne smiju postojati građani prvog i drugog reda, ne mogu i ne smiju postojati mjesne zajednice prvog i drugog reda, poručio je HDZ-ov nositelj liste.

Po sudu HDZ BiH nedopustivo je što je Tuzla, po ocjenama Centra civilnih inicijativa, prema objektivnoj kvaliteti života tek na 9. mjestu od 14 općina i gradova. Ispred su Široki Brijeg, Banja Luka, Novo Sarajevo, Mostar, Zenica, Bihać, Travnik i Bijeljina. Za osudu je i što je Tuzla danas grad bez dnevne ili tjedne novine, grad s uništenim sportom, bez dobrog stadiona, bez multikina, s kazalištem koje prokišnjava kod malo jače kiše, grad kulturnog siromaštva sa sve većim brojem nezaposlenih, grad urbanističkog kaosa i divlje gradnje. Tuzla je grad koji se zaduži za 7 milijuna KM na uređenje užeg centra grada, dok ljudi izvan tog centra bezmalo umiru od žeđi, žive bez vode i kanalizacije s uništenom infrastrukturom. O nikakvoj infrastrukturi u prigradskim naseljima, moglo bi se dugo nabrajati. Nažalost, izgleda se sve radi i da jedini tuzlanski premijerligaš, Zrinski iz Ljubača, preseli u niži rang. Kuglači iz Ljubača nikako da dobiju godinama obećavanu kuglanu.



- S ovakvim izbornim programom i s ovakvim kandididatima HDZ BiH će i u narednom razdoblju ostati najjača snaga među tuzlanskim Hrvatima te jamac multietničnosti našega grada i cijele Tuzlanske županije, poručio je Ivica Kovačević, nositelj liste HDZ BiH za Općinsko vijeće Tuzle.

Potporu kandidatima HDZ BiH u Tuzlanskoj županiji dao je i predsjednik dr.Dragan Čović čvrsto stajući iza županijske organizacije Soli te iskazujući spremnost HDZ-a podržati bilo koju opciju u BiH koja će ju prihvatiti kao državu po mjeri hrvatskog naroda, a time i svakoga građanina, europsku Bosnu i Hercegovinu u kojoj su svi apsolutno ravnopravni.



Na obilježavanju 22. obljetnice HDZ BiH u Tuzli i Tuzlanskoj županiji govorili su i nositelji lista HDZ BiH: Dr. Saša Cirger u Živinicama, Marijan Šimić u Gradačcu, Jozo Tunjić u Lukavcu, Vesna Veselčić u Srebreniku i Vinko Pavlović u Čeliću.

Odjel za informiranje OO HDZ BiH Tuzla

SPONZORIRANI TEKST
















OSTALE VIJESTI
Izraelski tenkist ubio dvojicu suboraca
VIDEO Gruzijci na ulicama, ne žele "ruski zakon". Policija ih mlati i tjera suzavcem
Ukrajinci priznali da su se povukli iz više sela. Javio se Zelenski
Objavljeni detalji mirovnog sporazuma između Rusije i Ukrajine. Nikad nije potpisan
SAD na korak bliže dekriminalizaciji marihuane
Dešifriran drevni tekst. U njemu piše gdje je točno pokopan Platon
U Kijevu ruše spomenik koji slavi bliskost Rusije i Ukrajine
Češka diže dob za odlazak u mirovinu
Britanac tuži AstraZenecu: "Cijepio sam se pa bio u komi više od mjesec dana"
Ukrajinski napadi duboko u Rusiji postigli su nešto što se smatralo nezamislivim
Kina: Hamas i Fatah se žele pomiriti
Bjeloruski sportaši idu na Olimpijske igre. Lukašenko: Prebijte protivnike
Cijene nafte na 88 dolara, trgovci zabrinuti zbog potražnje
Svjetski sud odbio narediti Njemačkoj da hitno prestane prodavati oružje Izraelu
EU istražuje 20 avioprijevoznika. Obmanjivali su putnike da imaju zelene letove?
Trump komentirao svjedoke tijekom suđenja. Dobio kaznu od 9000 dolara
"Zaključajte vrata": Pogledajte kako je policija ganjala ubojicu s mačem po Londonu
Propalestinski prosvjednici zauzeli zgradu američkog sveučilišta
U napadu mačem u Londonu ubijen dječak (13), ranjeno još nekoliko ljudi
Najmoćnije ekonomije svijeta ograničile cijenu ruske nafte. "To ne funkcionira"







SVASTARIJE

Ovo su detalji mirovnog sporazuma Rusa i Ukrajinaca. Gotovo sve je bilo dogovoreno

Kina - zemlja gdje je pritisak zbog obrazovanja sulud, a u životu uživaju samo starci

Zabio se u kuću u Londonu pa izašao i sjekao ljude mačem

Američko sveučilište suspendiralo studente koji su prosvjedovali za Palestinu

Rusija izgubila strateški važan otok

VIDEO Vulkan Ruang opet eruptirao, proglašena najviša razina uzbune

U Sjevernoj Karolini ubijena četiri policajca, četiri su ranjena. Napadač mrtav

Pogledajte kako igrači norveškog prvoligaša ulaze na teren preko ceste

U Keniji se urušila brana. Više od 40 mrtvih, među njima 17 djece

Dizelski motor nije mrtav! Kinezi su napravili najučinkovitiji ikada





prodaja stanova pik smrtovnice/a> blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi