TUZLARIJE - IZDVOJENO

08.09.2010.
Ripački klanac kod Bihaća
Tri djevojke poginule u saobraćajnoj nesreći


U teškoj saobraćajnoj nesreći na Ripačkom klancu kod Bihaća smrtno su stradale tri djevojke, dvije 22-godišnjakinjakinje i jedna 23-godišnjakinja iz Ključa, od kojih su dvije upravo ovih dana diplomirale na Pravnom fakultete u Bihaću, a treća je bila studentica 3. godine ovog fakulteta. Uzroci nesreće još nisu poznati.

Emira Šistek i sestre Meliha i Aida Balagić iz Ključa, studentice Pravnog fakulteta u Bihaću, putovale su iz Bihaća kući za praznike. "Bilo je loše vremensko okruženje i kiša, automobil ´Polo´, u kojem su se nalazile djevojke, skrenuo je na suprotnu stranu pedesetak metara prije neposrednog sudara. Dvije osobe su na mjestu preminule, dok je treća osoba prebačena u bolnicu, ali je i ona podlegla", izjavio je za FTV načelnik Sektora kriminalističke policije USK-a Marjan Šimić.

Profesori, asistenti i kolege Emire, Aide i Melihe nemaju riječi da iskažu svoju bol zbog ove nesreće. Suze i tuga su jedino što se trenutno osjeća i vidi na licima svih koji su čuli za tragediju. Dekan Pravnog fakulteta u Bihaću prof. dr. Nevzet Veladžić kaže da je danas najtužniji dan za Pravni fakultet od njegovog osnutka.

Ripački je klanac često mjesto ovakvih nesreća pogotovo u vrijeme prvih kiša i snjegova. Stoga iz MUP-a Unsko-sanskog kantona sve vozače pozivaju na dodatni oprez. (fena)

Priredio(la): A.M.                
1480