TUZLARIJE - IZDVOJENO

05.10.2010.
Kod Gruda opljačkan zaštitarski kombi s novcem
Ukradeno između sedam i deset miliona maraka


Oko 10 sati i 45 minuta, na regionalnoj cesti Grude - Privalj došlo je do razbojništva, u kojem je opljačkan jedan zaštitarski kombi s novcem. Prema informacijama iz policije, kombi je opljačkala dobro organizovana kriminalna grupa koja je za pljačku koristila najmanje četiri vozila.

Zasad nepoznat broj počinitelja opljačkao je blindirano vozilo zaštitarske agencije Puma, sektor Banja Luka, koje je prenosilo novac Unicredit banke. Kako saznaje Federalna TV, u kombiju se nalazio višemilionski iznos. Razbojnici su zaustavili vozilo s novcem prepriječivši mu put kombijem na ulazu u mjesto Medovići, na regionalnoj cesti Grude - Privalj.

Nakon što se vozač blindiranog vozila zaustavio, iz obližnje šume izišao je jedan od razbojnika služeći se i uz prijetnju bacačem granata natjerao djelatnike zaštitarske agencije da izađu i predaju se, kazao je Damir Čutura, glasnogovornik MUP-a ZHK-a.

Razbojnici su potom zapalili dva vozila koja su koristili u pljački i udaljili se trećim automobilom. Tri kilometra dalje promijenili su automobil i uputili se u nepoznatom smijeru, također zapalivši prethodno vozilo. Prilikom pljačke niko nije povrijeđen. (ftv)

Priredio(la): V.K.                
1501