TUZLARIJE - IZDVOJENO

12.10.2010.
Autobuske nesreće
U Ukrajini 37, u Poljskoj 18 mrtvih


U nesreći u Poljskoj poginulo 18 osoba

OSAMNAEST osoba je poginulo u teškoj prometnoj nesreći koja se jutros dogodila 80 kilometara južno od Varšave, priopćila je policija.

Nesreća se, prenosi BBC, dogodila u zoru kada su se kod grada Nowe Miasto u gustoj magli sudarili kombi i minibus.

Šesnaest je osoba poginulo na mjestu, a dvije su preminule u bolnici. U tijeku je istraga o nesreći, a policija je za sada priopćila kako se pretpostavlja da je kombi prešao u suprotni trak gdje je naletio na minibus prepun putnika.


Teška nesreća u Ukrajini
Vlak naletio na autobus, 37 mrtvih, 12 ozlijeđenih

U STRAŠNOJ nesreći koja se jutros dogodila u Ukrajini, u regiji Dnipropetrovsk smrtno je stradalo 37 osoba, a 12 ih je ozlijeđeno, javlja AP. Interfax javlja kako su četiri osobe od 12 ozlijeđenih u životnoj opasnosti. Nesreća se dogodila na 116 kilometru ceste Nikopol-Marganets.

Prema prvim informacijama iz tamošnje policije do sudara je došlo kada je autobus pun putnika unatoč zvučnim signalima koji su upozoravali na dolazak vlaka krenuo preko pružnog prijelaza. Vlak je naletio na autobus i većini putnika u autobusu nije bilo spasa.

Iz ukrajinske željeznice priopćeno je kako je potvrđeno da je signalizacija radila ispravno te da je do nesreće došlo jer je vozač autobusa ignorirao upozorenje.

Spasioci i istražitelji su na mjestu nesreće.

Priredio(la): V.K.                
1508