TUZLARIJE - IZDVOJENO

27.10.2010.
Planovi Discoveryja za Beari Gryllsa
Dvije epizode emisije ˝Man vs. Wild˝ snimaće u Bosni i Hercegovini


Serija o preživljavanju u opasnim situacijama sa legendarnim Bearom Gryllsom "Man vs. Wild", koja se emituje na Discovery Channelu, trebala bi dvije epizode snimiti u Bosni i Hercegovini u februaru naredne godine, piše danas "Oslobođenje".

Ovu vijest je potvrdio i Edin Durmo, prvi čovjek Kluba ekstremnih sportova Scorpio, koji je kontaktirao sa ljudima iz TV-kuće Discovery.

Durmo je rekao da postoji dogovor o organizaciji boravka ekipe za snimanje serije o preživljavanju u divljini.

"Njihova ideja je da snime dvije emisije iz serije preživljavanja u BiH. Jedna će biti klasična, čovjek u divljini, preživljavanje, a druga naučnog karaktera koja će imati formu istraživanja, proučavanja i praćenja organizma Beara Gryllsa u ekstremnim situacijama", rekao je Durmo.

Prema njegovim riječima dvije epizode trebale bi biti snimljene za 12 do 14 dana.

Pravo ime Beara Gryllsa je Edward Michael Grylls, a slavu je stekao emisijom "Ultimate Survivor", u kojoj je preživljavao u najtežim uslovima na najnepristupačnijim terenima širom svijeta.

U Guinnessovu knjigu rekorda ušao je sa 23 godine kao najmlađi Britanac koji se popeo na Mount Everest.

Svoje je vještine stekao kao pripadnik Special Air Servicea (SAS), elitne jedinice britanske vojske, koju je napustio nakon teške nesreće u sjevernoj Africi, gdje je slomio tri pršljena. Iako niko nije mislio da će prohodati, nakon godinu i pol rehabilitacije uspio se potpuno oporaviti.

(Sarajevo-x.com)

Priredio(la): V.K.                
1584