TUZLARIJE - IZDVOJENO

22.07.2016.
SAD:
Ponovo upucan nedužan crnac na Floridi
Tuzlarije


Policajac na Floridi pucao je u nenaoružanog crnca, staratelja autistične osobe. Video koji kruži na internetu jasno pokazuje da je je čovjek ležao s podignutim rukama prije nego što je pogođen.

Neal Cuevas, zamjenik šefa policije u Miamiju, rekao je da je u ponedjeljak policajac reagovao na poziv da jedan čovjek prijeti da će se ubiti. Kada je stigao, policajac je vidio 47-godišnjeg Charlesa Kinseya, terapeuta koji radi s ljudima sa poteškoćama, pokušavajući da 27-godišnjeg pacijenta vrati u dom iz kojeg je izašao.



Zamjenik šefa policije tvrdi da je Kinseyu i njegovom pacijentu naređeno da legnu na zemlju, dok su se igrali sa malim kamionom. Kinsey je to učinio, legao je i pružao ruke signalizirajući svom pacijentu da učini isto. Tada je policajac zapucao tri puta pogodivši Kinsleya u nogu. Cuevas je dodao i to da nije pronađeno nikakvo oružje.

Advokat Charlesa Kinseya proslijedio je video na kojem se vidi kako Kinsey leži na ulici podignutih ruku i pri tome moli policajca da ne puca. Za sve to vrijeme, Kinseyev pacijent govori: „Ušuti“.

Ime policajca koji je je pucao na Kinseya nije objavljeno, ali policija navodi da je privremeno suspendovan.

Kinsey je u izjavi televiziji WSVN-TV rekao da je više brinuo o pacijentu nego o sebi.



"Sve dok su mi ruke podignute, neće pucati na mene. To sam mislio. Neće pucati na mene. Baš sam pogriješio", rekao je on.

Priredio(la): admin                
1329