TUZLARIJE - IZDVOJENO

06.09.2016.
BiH - Estonija 5:0
VIDEO Strijelci Spahić (2), Džeko, Medunjanin i Ibišević


Tuzlarije


BOSNA I HERCEGOVINA od 20:45 sati igra u Zenici protiv Estonije, u prvom kolu skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Momčad Mehmeda Baždarevića u posljednje dvije utakmice postigla je ukupno devet golova protiv večerašnjeg rivala, kojeg je svladala u kvalifikacijama za SP 2008. s 7:0, te 2:0 u gostima.

(7´) 1:0, strijelac je EMIR SPAHIĆ! Miralem Pjanić centrirao iz slobodnog udarca, vratar Estonije uspio obraniti prvi udarac, ali je na odbijenu loptu glavom naletio Spahić i glavom zabio za vodstvo 1:0!



(23´) 2:0, strijelac je EDIN DŽEKO! Napadač Zmajeva povećao je vodstvo iz penala, koji je skrivio Ragnar Klavan! BiH ima veliku prednost u Zenici!



Sjajna gesta Edina Džeka, koji je gol posvetio posvetio gluhonijemim osobama.



(72´) 3:0, strijelac je HARIS MEDUNJANIN! Pjanić je izveo korner s desne strane, a Medunjanin s ruba šesnaesterca iz voleja prekrasno zabio za 3:0 i praktički osigurao pobjedu Zmajevima!



(83´) 4:0, strijelac je VEDAD IBIŠEVIĆ! Danijel Milićević je centrirao s desne strane, a Ibišević glavom zabio za 4:0!



(92´) 5:0, strijelac je EMIR SPAHIĆ! Branič Bosne i Hercegovine zabio je svoj drugi gol na utakmici, za velikih 5:0. Spahić je pogodio glavom nakon kornera Pjanića!

Priredio(la): admin                
1413