TUZLARIJE - IZDVOJENO

20.08.2010.
Po uzoru na velike evropske gradove
Mostar uveo turističku atrakciju - vozić Bubi


Bijela kompozicija vozića nove turističke atrakcije Mostara od milja je nazvana “Bubi” i zvanično je počela prevoziti putnike. Naizgled pravi mali voz sastoji se od lokomotive i dva vagona u koja može stati ukupno 40 odraslih ili 50 djece. Plan je da vozić “Bubi” vozi cijelu godinu, pa je opremljen i grijanjem.

Kako je Mostar jedan od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih centara u BiH na realizaciji projekta je radio tim od sedam ljudi iz različitih struka, koji su se potrudili da usluge turističkog vozića prilagode gradu Mostaru, a da pri tome ne izostave nijednu kulturnu ni historijsku znamenitost grada.

“Ono što nas posebno raduje je da su svi vijećnici prihvatili projekt. To znači da ima smisla truditi se praviti projekte i nuditi turističke ponude u gradu Mostaru”, kaže Draga Petrović, vlasnica Turističkog vozića “Bubi”.

Vozić “Bubi” je i registriran, a svi putnici su osigurani. Opremljen je kompletnom signalizacijom i sigurno će biti velika atrakcija na mostarskim ulicama. (ftv)

Priredio(la): admin                
1520