TUZLARIJE - KULTURA

25.03.2022.
Ambasador Pakistana boravio u nastupnoj posjeti Tuzlanskom kantonu

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora IR Pakistan NJ.E. Akhtar Jamil Rao.

Tuzlarije


Premijer Halilagić je ovom prilikom ambasadoru predstavio Tuzlanski kanton, njegove privredne, kulturne, turističke i druge potencijale, upoznao ga sa historijom ovog kraja, te komparativnim prednostima koje ima u odnosu na druga područja u Bosni i Hercegovini. Također, premijer Halilagić je Ambasadora pozvao na jačanje postojeće saradnje i uspostavljanje novih poslovnih i kulturnih odnosa koji će doprinijeti razvoju, kako Tuzlanskog kantona, tako i regija u Pakistanu.

Prema riječima ambasadora, Pakistan je uvijek gajio prijateljske odnose sa Bosnom i Hercegovinom, što je dobra osnova na kojoj bi se mogla razvijati i značajnija poslovna saradnja i investicije. „Pakistan je poznat po svojim rudnim bogatstvima, posebno u pogledu uglja i soli, što je velika sličnost sa Tuzlanskim kantonom i na tom planu se može uspostaviti značajna saradnja, a na koju se mogu nadovezati trgovina tekstilom, rižom, sportskom opremom“, kazao je ambasador Rao, dodajući i da međuuniverzitetska saradnja može i treba dovesti do razmjene studenata, a time i znanja i iskustava.

Tuzlarije


Premijer Halilagić je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom, te pozvao da se putem privrednih komora, univerziteta ali i Ambasade i Kantonalne vlade koje će dati podršku projektima, uspostave nove poslovne i druge potencijalne veze ovih prijateljskih zemalja.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK                


Osmrtnicama ba smrtovnice