TUZLARIJE - KULTURA

17.06.2006.
Subotnje veče uz Maxmaber muziku


Nakon koncerata u Sarajevu i Srebrenici, priliku da upoznaju muzičke kvalitete grupe Maxmaber imat će i tuzlanska publika. Ova talijanska grupa iz Trsta, gostovat će 17. juna u Tuzli.

Njihov repertoar predstavlja put kroz kletzmer, jevrejsku, romsku, balkansku i muzičku kulturu zemalja Magreba, ili općenito, mediteransku kulturu. Pored obrada pojedinih tradicionalnih kompozicija, izvode i svoje originalne kompozicije.

Grupu predvode Adriana Giacchetti (vokal, cajon) i Massimo Serli (bas, akustična gitara), a između ostalih članova grupe, treba pomenuti i Aleksandra Altarca iz Tuzle, koji u ovom neobičnom sastavu svira akustičnu gitaru i pjeva kao prateći vokal. Ostali članovi grupe su: Chiara Minca (vokal, darabuka), Alberto Guzzi (sopran saksofon) i Max Jurcev (harmonika, vokal).

Grupu će pratiti i nekoliko glumaca animatora (Zero Teatro), a svoj nastup će izvoditi u poslijepodnevnim satima na Panonskom jezeru, Korzou, te od 18, 00 sati na Sonom trgu.

Pokrovitelj posjete ove muzičke grupe Bosni i Hercegovini je Ambasada Republike Italije, a suorganizatori njihovog gostovanja u Tuzli su Udruženje «Tuzlanska amika» i Općina Tuzla.

Više o ovoj atraktivnoj grupi možete saznati na internet stranici www.maxmaber.org

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice