TUZLARIJE - KULTURA

16.05.2023.
Dogovoren nastup na jubilarnoj 50. ˝Ambienti˝

U Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla upriličen je sastanak sa predstavnicima Zagrebačkog velesajma. Razgovaralo se o nastavku dugogodišnje saradnje, uspješnih nastupa i predstavljanja privrede na sajmu "Ambienta" koji ove godine bilježi jubilarno 50. izdanje. Kako su istakli gosti iz Zagreba, ova izuzetno značajna i u evropskim razmjerima priznata sajamska manifestacija, biće održana u Zagrebu od 29. septembra do 1. oktobra. Damir Pavlek voditelj projeka i njegovi najbliži saradnici u realizaciji projekta Tamara Kolar i Krešimir Erceg, najavili su novine za jubilarnu "Ambientu".

Tuzlarije


"Radimo ove godine jedan poseban koncept, nešto što će vratiti "Ambientu" velikim koracima na sajamsku mapu, pribiližiti je novih klijentima i vratiti sjaj kakav je ovajsajam imao u prethodnim godinama. Odlučili smo se za jedan novi pristup, za simbiozu značajnih sajamskih manifestacija pa ćemo na Zagrebačkom velesajmu imati 5 vrhunskih sajmova posvećenih arhitekturi, dizajnu, graditeljstvu, unutrašnjem uređenje, namještaju te umjetninama", istakao je Damir Pavlek.
Jubilarna 50. "Ambienta" će svoja vrata otvoriti na sajmovima "Ambienta", "Zagreb Design Week", "ArhiBau", "Art Zagreb" i "Hotel&Gastroteh", sve zajedno daje jedan novi, značajni poslovno-umjetnički događaj.

Nedret Kikanović predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla je sa saradnicima gostima iz Zagrebačkog velesajma izrazio zahvalnost na povjerenju i ponudi da se nastavi saradnja koja je između "Ambiente" i komore Tuzla duga skoro 20 godina. Dogovoreno je da Komora na zajedničkom izložbenom prostoru, predstavi firme članice Komore zainteresovane za promociju svojih proizvoda i usluga na sajmu "Ambienta". Također, dogovoreno je da će Kantonalna privredna komora Tuzla animirati sve firme iz oblasti koje sajmovi obuhvataju a na području Bosne i Hercegovine te ih pozvati ih da se odluče za učešće na velikom i značajnom sajmu u Zagrebu. Za sve firme koje odluče izlagati na Sajmu a posredstvom Kantonalne privredne komore Tuzla, menadžment Zagrebačkog velesajma i sajma "Ambienta", na sastanku u Tuzli je odobrio i posebne finansijske uslove koji će naknadno biti utvrđeni.

Vrijedno je pomenuti da se 50.- "Ambienta" ove godine održava na 18.000 kvadratnih metara u 8 paviljona zagrebačkog velesajma. Prema najavama gostiju iz Zagrba, očekuje se više od 300 izlagača, više od 35.000 posjetitelja koji će imati priliku prisustvovati brojnim kulturnim događanjima na otvorenom, u sve dane sajma, do ponoći, kako i dolikuje slavljeničkom i velikom jubileju koji "Ambienta" obilježava ove godine.


Priredio(la): Kantonalna privredna komora Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice