TUZLARIJE - KULTURA

03.10.2023.
Gradonačelnik Lugavić podržao manifestaciju “Dječiji život nije šala i mi imamo prava”

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, danas je prisustvovao manifestaciji “Dječiji život nije šala i mi imamo svoja prava” na stadionu TTC “Telex”. Ova značajna manifestacija organizovana je u povodu obilježavanja “Dječije nedjelje” i ima za cilj skrenuti pažnju javnosti na važnost djece i njihovih prava.

Tuzlarije


Družeći se sa mališanima predškolskog uzrasta, ali i starije dobi, gradonačelnik Lugavić je kazao:”Dječija prava su osnova za zdrav i sretan razvoj svakog djeteta. Ona predstavljaju temelj na kojem gradimo bolju budućnost.Djeca su budućnost našeg društva i mi imamo priliku da oblikujemo tu budućnost na bolje. Neka nas današnji događaj podstakne da radimo zajedno kako bismo osigurali da svako dijete ima priliku za srećno i uspješno odrastanje.”

Udruženje “Zemlja djece u BiH” je organizator manifestacije, a kroz spektar aktivnosti koje imaju edukativni, kulturni i zabavno-rekreativni karakter, žele podići svijest o dječijim pravima. Ova manifestacija se odvija u saradnji sa obdaništima, školama i organizacijama koje rade sa djecom koja imaju poteškoće u fizičkom i intelektualnom razvoju.

Ovaj događaj ima za cilj osvješćivanje svih građana o potrebama i pravima djece, a Udruženje nastoji javno promovisati dječija prava, pozivajući se na društvenu odgovornost, međunarodne konvencije, domaće zakonodavstvo i zaštitu posebno ugroženih kategorija djece.

Grad Tuzla

Priredio(la): Grad Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice