TUZLARIJE - KULTURA

06.10.2023.
Jučer na Književnim susretima:
Predstavljen roman “Niko nije zaboravljen i ničega se ne sjećamo” i upriličen omaž Dževadu Karahasanu

Tuzlarije


U sklopu prestižnih Književnih susreta “Cum grano salis, ” jučer je u Ateljeu Ismet Mujezinović održano dvostruko događanje koje je okupilo zaljubljenike u književnost i kulturu. Prisutni su imali priliku uživati u predstavljanju romana nominiranog za nagradu Meša Selimović, autorice Mirjane Drljević, te u omažu akademiku, književniku i profesoru Dževadu Karahasanu.

Tuzlarije


Autorica Mirjana Drljević, predstavila je svoj roman “Niko nije zaboravljen i ničega se ne sjećamo, ” koji je nominiran za prestižnu književnu nagradu Meša Selimović, a autoricu je pratio Emir Imamović Pirke, istaknuti tuzlanski književnik i novinar. Predstavljanje romana bilo je prilika za duboko uranjanje u svijet književnosti i razgovor o temama koje roman obrađuje.

Tuzlarije


Nakon predstavljanja romana, u Ateljeu je upriličen “Omaž Dževadu Karahasanu.” Ovaj omaž posvećen je akademiku Dževadu Karahasanu, čija je književna karijera obogatila bosansku i svjetsku književnost. O Dževadu Karahasanu govorili su prof. dr. Senadin Musabegović i akademik Mile Stojić, istaknuti intelektualci i poštovaoci Karahasanovog rada. Ovaj događaj pružio je dubok uvid u život i doprinos akademika Karahasana književnosti i kulturi.

Tuzlarije


Književni susreti cum grano salis nastavljaju promovisati književnu scenu i kulturnu baštinu Tuzle te pružaju jedinstvenu priliku za susret s autorima i intelektualcima koji oblikuju svijet književnosti i umjetnosti.

Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu

Priredio(la): Grad Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice