TUZLARIJE - KULTURA

14.12.2023.
Gradonačelnik Lugavić naglasio ključnu ulogu nauke u razvoju društva

Tuzlarije


Univerzitet u Tuzli održao je svečanu ceremoniju promocije 27 novih doktora nauka. Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić prisustvovao je svečanoj promociji te istakao važnost nauke kao temelja ekonomskog, društvenog, kulturnog i općeg razvoja društva.

Gradonačelnik Lugavić je tom prilikom izjavio:

Tuzlarije


“Ovo je veliki ponos za čitav grad Tuzlu, Tuzlanski kanton i čitavu Bosnu i Hercegovinu. Danas slavimo dostignuća mladih doktora nauka. Nauka je ključna za razvoj društva, bilo on ekonomski, društveni, kulturni ili bilo koji drugi aspekt. Ova promocija doktora nauka našeg Univerziteta u Tuzli predstavlja veliku svečanost. Velika mi je čast i zadovoljstvo čestitati rektorici Univerziteta, prorektorima, dekanicama i dekanima, te svim profesorima i studentima koji su doprinijeli još jednoj generaciji doktora nauka. Uvjeren sam da uz ovakav spoj praktičnog i naučnog znanja, Grad Tuzla, Tuzlanski kanton i Bosna i Hercegovina će sigurno koračati velikim i brzim koracima naprijed”.

Tuzlarije


Svečana promocija doktora nauka je veliki uspjeh Univerziteta u Tuzli, te doprinosi razvoju obrazovanja i naučnih dostignuća u našoj državi, ali i šire.

Priredio(la): Grad Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice