TUZLARIJE - KULTURA

26.06.2006.
˝Petrovo u Tuzli 2006˝
Koncert duhovne glazbe u Franjevačkom samostanu


Franjevački samostan u Tuzli i ove je godine pripremio bogat program u povodu proslave blagdana svojih zaštitnika svetih apostola Petra i Pavla.

U sklopu manifestacije “Petrovo u Tuzli”, danas, 26. lipnja u 19.00 sati u Franjevačkom samostanu u Tuzli održat će se koncert duhovne glazbe pod nazivom “Exultate, jubilate Deo”. Na koncertu će nastupiti gosti iz Zagreba: Ivana Kladarin – sopran, Saša Ivaci – bariton i Pavao Mašić – orgulje.

27. lipnja također od 19.00 sati u Franjevačkom samostanu održat će se koncert orguljaške glazbe, što je prilika da uživamo u “kraljici glazbala” kako je orgulje nazvao Mozart. Gost večeri je orguljaš Edmund Andler-Borić.

U srijedu 28. lipnja u 19.00 sati u Franjevačkom samostanu održat će se koncert duhovne glazbe na kojemu će gosti večeri biti članovi Mješovitog hora “Srbadija” iz Bijeljine.

Obilježavanje “Petrova u Tuzli” završit će se na sam blagdan Svetih Petra i Pavla u četvrtak 29. lipnja misnim slavljem koje se od 11.00 sati tradicionalno služi na otvorenom, u središtu grada na starom crkvištu.

(Radio Soli)

Priredio(la): V.K.                


Osmrtnicama ba smrtovnice