TUZLARIJE - KULTURA

26.02.2024.
Napretkovi dani:
Najava predstave ˝Buntovnici˝

U utorak 27. februara, s početkom u 19, 00 sati u Domu mladih u Tuzli, Hrvatsko kulturno društvo Napredak iz Zenice koji će se predstaviti predstavom "Buntovnici" nastalom u Art sobi sa članicama i članovima zeničke glumačke škole koju predvodi Lana Delić.

Tuzlarije


Predstava "Buntovnici" nastala po motivima knjige "Priče za laku noć za mlade buntovnice" maštovite su i inspirativne pripovijetke, napisane u stilu bajki, o 100 hrabrih žena - buntovnica - koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet. One su slikarice, znanstvenice, aktivistice, plesačice, astronautkinje, glazbenice, boksačice, spisateljice, političarke... iz svih krajeva svijeta. U predstavi se pojavljuju i muški likovi koji su svojim djelima inspirisali živote mladih ali i odraslih. Mnogim od njih život nije bio bajka, ali su svojom predanošću i hrabrošću savladali sve izazove i pokazali da ne postoje snovi koji se ne mogu ostvariti.

Namjera ove jedinstvene i hrabre predstave je da nadahne publiku da sanjaju velike snove, potakne im samopouzdanje te im ulije snagu da razviju svoje osobne talente i tako oblikuju svijet u kojem žive.

Ulaz na sve večeri "Napretkovih dana" je besplatan.

Osmrtnicama ba smrtovnice