TUZLARIJE - KULTURA

29.06.2006.
Sanel Redžić u petak u muzičkom paviljonu
Rođen je 1988. godine u Tuzli. Gitaru svira od svoje osme godine. Završio je osnovnu muzičku školu, a trenutno je učenik srednje muzičke škole u Tuzli u klasi profesora Predraga Stankovića. Pohađao je masterklase kod cijenjenih gitarista poput Anastasie Bardine, Zorana Kraišnika, Saše Dejanovića, Petra Saidla, Jorgosa Panetsosa, Thomasa Offermana, Denisa Azabagića.

Nastupao je u Mađarskoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Grčkoj, te zemljama regije, a na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima osvojio je značajna priznanja, od kojih možemo izdvojiti dvije nagrade – drugu i specijalnu – osvojene ove godine na Četvrtom međunarodnom takmičenju gitarista Andres Segovia u Velbertu u Njemačkoj, te prvo mjesto osvojeno prošle godine na Forumu gitare u Beču.

Ovaj mladi gitarista kojeg po mišljenju muzičkih kritičara tek očekuju značajna muzička priznanja u petak u sarajevskom Atmejdanu izvest će zanimljiv repertoar kojeg će, između ostalog, činiti djela Domenica Scarlattija, Rolanda Dyensa, te Carla Domeniconija.
Sarajevo-x.com

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice