TUZLARIJE - KULTURA

19.11.2006.
Treća večer brčanskih Susreta pozorišta BiH
Teatar „Kabare“ nije se udvarao publici


Na brčanskim Susretima pozorišta BiH preksinoć je Teatar „Kabare“ izveo predstavu „Važno je biti pozitivan“, koju je prema tekstu Darka Lukića režirao Vlado Kerošević.

- Motiv za izbor ovog teksta je njegova kvalitetna dramaturška matrica koja pruža mogućnost da se uz korištenje savremenih teatarskih sredstava progovori o onome što tekst nudi, a to je bolest sistema, društva i pojedinca. Ne samo našeg, već društava svugdje u svijetu - rekao je Vlado Kerošević.

Učesnici razgovora o predstavi, za okruglim stolom, složili su se u ocjeni da je mlada ekipa Teatra „Kabare“ donijela više od svojih kolega iz Narodnog pozorišta Tuzla.

- Ovo je dragocjen tekst za ovo vrijeme kada je realiti šou ovdje nešto drugo i kada su manipulacije svega što nas je snašlo, pa čak i žrtava, povod za pozorišnu predstavu. Predstava je urađena bez imalo udvaranja publici - ocijenio je Ranko Risojević iz Banje Luke, uz sugestije za poboljšanje ritma igre bez robovanja tekstu.

Brčanska publika, koja je i ovaj put ispunila salu Doma kulture do posljednjeg mjesta, imala je razloga za zadovoljstvo.

(E.RAŽANICA - Avaz)

Priredio(la): V.K.                


Osmrtnicama ba smrtovnice