TUZLARIJE - KULTURA

22.11.2006.
Čolakovićeva sevdalinka oduševila Tuzlake
Sevdalinka pretočena u roman Envera Čolakovića „Legenda o Ali-paši“ i postavljena na scenu u dramatizaciji i režiji Sulejmana Kupusovića preksinoć je na Pozorišnim danima, u punoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, doživjela ovacije publike.

Odlična scenografija Marijele Margete, kostimi Amele Vilić, uz muziku Asima Horozića, spoj mladosti i iskustva u glumačkom ansamblu i kvalitetna dramska priča, ostavili su željeni dojam na publiku. Publika je bila fascinantna i ovo je prvi put da sam igrao pred ovoliko gledalaca. Ipak, mislim da smo mogli biti bolji na sceni u BKC-u Tuzla, jer ona pruža velike mogućnosti, koje nismo iskoristili - izjavio je za „Dnevni avaz“ Adnan Hasković, nosilac glavne uloge Alije Lepira.

Reditelj Kupusović nije iznenađen zbog ovacija u Tuzli. Igrali smo ovu predstavu četrdesetak puta širom BiH i uvijek doživljavali ovacije. To je dokaz da je odlični roman Envera Čolakovića uspješno dramatiziran i da je cijela ekipa dobro odradila svoj posao - rekao je Kupusović, najavivši da će Tuzlaci uskoro vidjeti i njegovu predstavu „Prvi put s ocem na izbore“ autora Abdulaha Sidrana.

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice