TUZLARIJE - KULTURA

11.01.2007.
Repertoar Kina ˝Art˝ do 17.01.2007.

Na repertoaru KINA ART od danas (četvrtak) pa zaključno sa 17.01.2007. godine, u terminu od 18:00 je film ERAGON koji se može svrstati u čak tri žanra: porodični, akcija i fantastika. Termin od 20:30 ove sedmice rezervisan je za komediju VRAG NOSI PRADU. U okviru dječijeg vikend programa ove subote i nedjelje u terminima od 11:00 i 14:00 posjetioci mogu uživati u akcionoj pustolovnoj komediji SEZONA LOVA.

"Vrag nosi Pradu" je ekranizacija istoimenog chick lit kanona Lauren Weisberger koji je u samo tri godine preveden na 27 jezika. Friška diplomantica Andy dobije posao pomoćnice glavne urednice modnog časopisa ´Runway´, američke modne Biblije. Naivna Andy, bez ikakvog znanja o modi, svijetu glamura i uređivačkoj politici matične kuće, prihvaća posao snova smatrajući to odskočnom daskom u novinarskoj karijeri. No, prva štikla magazina, glavna urednica Miranda, uskoro će joj pokazati koliko je nesposobna. Da bi postala savršena asistentica tom savršeno pedikiranom modnom vragu od glave do pete zavijenom u Pradu, Andy će morati i svo svoje slobodno vrijeme posvetiti Mirandi, naučiti besprijekorno hodati u novim ´Manolicama´, razlikovati Dolcea od Gabbane, a uz to, izgubiti momka, prijatelje i sav svoj privatni život. Kritike za ovu zabavnu adaptaciju su vrlo dobre zaslužujući najviše Meryl Streep koja glumi glavnu urednicu Mirandu.

"Eragon" je adaptacija odličnog prvog dijela bestselera o mladom vitezu Eragonu, živućem Jahaču zmaja koji se bori protiv gospodara zla kojeg glumi John Malkovich. Film je tipična dječačka fantazija koju će osim zbog odličnih efekata i scenografije publika prihvatiti i radi odlične glume debitanta Edwarda Speleersa koji je dobio šansu da glumi Eragona poslije audicije u kojoj je učestvovalo 180 000 njegovih vršnjaka.

"Sezona lova" je animirani film koji je sinhronizovan na hrvatski jezik. Boogu, pitomom grizli medvjedu kome nedostaju osnovne vještine preživljavanja, život u mirnom gradiću Timberlineu okrene se naopako kada upoznaje Elliota, mršavog i brbljavog divljeg jelena. Situacija vrlo brzo izmakne kontroli. Njih dvojica zajedno završe preseljeni u divljinu, tri dana prije početka sezone lova! S nadolazećom sezonom lova, Elliot i Boog moraju naučiti surađivati kako bi ujedinili stvorenja u šumi. Na kraju, u žestokom vratolomnom sukobu, ponovno uspiju učiniti šumu sigurnom, pretvorivši lovce u lovinu.

Priredio(la): V.K.                


Osmrtnicama ba smrtovnice