TUZLARIJE - KULTURA

23.01.2007.
˝Tuzlanski list˝ od sutra u prodaji

Napokon smo dočekali i to, da dobijemo prvu tuzlansku dnevnu novinu. "Tuzlanski list" od sutra možete kupiti u svim trafikama Tuzlanskog kantona, pa i malo šire. Naravno, nema Tuzlaka koji istog trenutka neće sa sjetom pomisliti i na "Front slobode" i zato treba naglasiti da je "Front" bio nešto drugo. Izlazio je dva puta sedmično bez tereta dnevne aktuelnosti dok je "Tuzlanski list" prava dnevna novina koja će izlaziti svaki dan.

"Tuzlanski list" je privatna novina, utemeljena na komercijalnim osnovama, i po informacijama koje dospijevaju do javnosti, u projekat se ušlo ambiciozno i profesionalno. U prilog tome govori i podatak o angažmanu četrdesetak uposlenika i još toliko dopisnika iz svih opština Tuzlanskog kantona pa i susjednih, kao što su Orašje, Brčko, Bjeljina i Zvornik. Iz toga se može izvesti zaključak da će "Tuzlanski list" biti kantonalna i regionalna novina, a što u izjavi za Radio Tuzlu potvrđuje i Elvira Mujabašić, zamjenik glavnog i odgovornog urednika.

O koncepciji i sadržaju "Tuzlanskog lista", Elvira Mujabašić kaže:
- Pošto su novine privatne, komercijalne, i pošto će se prodavati na kioscima za jednu KM, mi moramo našim čitaocima ponuditi sve one sadržaje koje im nude i druge novine, s tim što je naš fokus Tuzlanski kanton, dešavanja, događaji, ljudi, život u TK. Naravno, neće biti zapostavljeni ni oni koje zanima horoskop i vremenska prognoza, vole ispuniti ukrštenicu. Tu su i mali oglasi, prostor za čitulje, stranice iz kulture, najnoviji događaji iz svijeta, svoje posebne stranice će imati "Tuzlanska hronika" sa svim dešavanjima u Tuzli, a imaćemo i kantonalni pregled, TK info sa kratkim informacijama o svemu što se dešava na nivou Kantona. Uz navedeno tu je i stranica iz dokolice za one što vole da znaju šta se dešava sa estradnim zvijezdama, glumcima i slično. Sportaši su dobili veliki dio prostora i tu će biti akcenat na našim klubovima u svim sportovima. Naravno, imamo i vijesti iz države koje neće zauzimati puno prostora ali ljudi moraju znati šta se dešava, kad kupe "Tuzlanski list" da imaju pregled šta je proteklog dana bilo najvažnije u državi, svijetu i na prvom mjestu u Tuzlanskom kantonu.

Na kraju ostaje nam samo još da u ime Tuzlarija i naših čitalaca zaželimo "Tuzlanskom listu" sretan start i puno puno čitalaca. Sretno!

S.M.-V.K.

Priredio(la): V.K.                


Osmrtnicama ba smrtovnice