TUZLARIJE - KULTURA

02.02.2007.
Uskoro film o najboljem balkanskom reperu
Hrvatska televizija snima dokumentarac o Edi Maajki
Hrvatska televizija počela je snimati dokumentarni film o Edi Maajki, najboljem balkanskom reperu. Ekipa ove TV kuće realizaciju dokumentarca započela je u Zagrebu, potom je jučer pratila repera do rodnog Brčkog, gdje je Edo posjetio roditelje. Sljedeća stanica bila je Tuzla, grad u kojem je Edo Maajka s grupom „Defence“ napravio i prve muzičke korake.

Završni kadrovi

U Tuzli su nam se pridružili Frenki i Emir, nakon čega smo produžili u Sarajevo, gdje sam se susreo s Dinom Šaranom i još nekim prijateljima - kaže Edo. Završni kadrovi ovog dokumentraca bit će snimljeni večeras u Novom Pazaru. U Domu kulture u tom gradu imamo zakazan koncert, a ideja HTV-a bila je da snimi dešavanja vezana uz jedan moj koncet - govori naš reper. Jučer je također objelodanjeno da je Edo Maajka nominiran u čak osam kategorija za ovogodišnju hrvatsku muzičku nagradu „Zlatna koogla“, čija će dodjela već tradicionalno biti održana 31. marta u zagrebačkoj „Tvornici“.

Najviše nominacija

Naravno da mi je drago i da mi ove nominacije laskaju, iako ne radim samo zbog nagrada - kaže Edo i najavljuje svoj dolazak u „Tvornicu“, i to direktno iz Amerike, gdje će miksati novi album. Naš reper, koji ima najviše nominacija, iza sebe je, između ostalih, ostavio i grupu „Overflow“ sa sedam, odnosno Džibonija koji ima šest nominacija za ovu prestižnu nagradu. Objavljivanjem finalista nacionalne muzičke nagrade „Zlatna koogla 2007“ počeo je drugi krug glasanja, u kojem publika bira najbolje i najgore izvođače, albume, videospotove, pjesme i koncerte.

Već osvajao „Koogle“

Edo je 2005. godine za svoj drugi album „No sikiriki“ osvojio tri „Zlatne koogle“, a njegov posljenji CD „Stig’o ćumur“ mogao bi nadmašiti ovaj skor. Među dobitnicima ove nagrade bio je i tuzlanski reper Frenki, koji je prošle godine proglašen najboljim stranim izođačem. L. S. R. (Avaz)

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice