TUZLARIJE - KULTURA

01.02.2007.
Počele probe za „Hanku“ u tuzlanskom pozorištu
Užurbanim tempom do premijere
U Narodnom pozorištu Tuzla jučer su počele koreografske i glumačke probe za predstavu „Hanka“, koju Sulejman Kupusović režira prema tekstu Isaka Samokovlije. Nakon kastinga za ulogu Hanke, koja je pripala Jasminki Pašić, Kupusović se jučer sastao s ekipom od 23 mlada glumca i pripreme će ići užurbano do premijere, koja je zakazana za 17. februar.

„Hanka“ je muzičko-scenski spektakl, odnosno veoma zahtjevna drama o ljubavi, koja od glumaca traži da budu i plesači i pjevači. S ekipom ću naporno raditi do same premijere. Nakon deset godina ponovo radim sa glumcima Narodnog pozorišta Tuzla i očekujem da će predstava naići na pozitivne kritike tuzlanske publike, koja je prošle godine, kada je održan mini festival mojih predstava, pokazala da cijeni moj rad - istakao je Kupusović.

Nakon koreografske probe ekipa je jučer izvela i prvu glumačku, a očekivanja mladih glumaca također su velika. Sve ide prema planu. Meni je ovo veliko iskustvo, koje će mi, nadam se, dobro doći u budućnosti. Bitno je da se osjeti pozitivna kreativna energija, a uz dosta napora mladih glumaca i ogromno rediteljsko iskustvo Kupusovića uopće ne sumnjam da će publika ovu predstavu jako dobro prihvatiti kazao je Dragan Pirić, glumac koji je na kastingu dobio ulogu Sejde. A. Mu.(Avaz)

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice