TUZLARIJE - KULTURA

31.01.2007.
KINO ˝ART˝
Repertoar do 07.02.2007.


Na repertoaru KINA ART od četvrtka (01.02.) pa zaključno sa 07.02.2007. u terminu od 18:00 sati je film ERAGON koji se može svrstati u čak tri žanra: porodični, akcija i fantastika. Termin od 20:30 ove sedmice je rezervisan za romantičnu komediju ODMOR.

"Eragon" je adaptacija odličnog prvog dijela bestselera o mladom vitezu Eragonu, živućem Jahaču zmaja koji se bori protiv gospodara zla kojeg glumi John Malkovich. Film je tipična dječačka fantazija koju će osim zbog odličnih efekata i scenografije publika prihvatiti i radi odlične glume debitanta Edwarda Speleersa koji je dobio šansu da glumi Eragona poslije audicije u kojoj je učestvovalo 180 000 njegovih vršnjaka.

Romantičnu komediju "Odmor" je režirao Nancy Meyers dok glumačku ekipu čine: Cameron Diaz, Kate Winslet Jack Black i Jude Law. Amerikanka Amand i Engleskinja Iris žive na različitim krajevima svijeta, nikada se nisu srele, no imaju jedan zajednički problem: obje su prekinule sa svojim momcima, a nijedna ne želi provesti Božić sama. Pretražujući internet pronađu portal koji nudi mogućnost zamjene vlastitog doma na određeno vrijeme i ta prilika nagle promjene u životu učini im se izuzetno privlačnom. Iris tako odlazi u Los Angeles, a Amanda u London. Pokaže se kako je, barem što se tiče ljubavi, zamjena bila pun pogodak: Iris upoznaje intrigantnog muzičara Milesa, dok Amandu očara šarmantni Graham.

U okviru dječijeg vikend programa ove subote i nedjelje u terminima od 11:00 i 14:00 naši posjetioci mogu uživati u akcionoj pustolovnoj TARZAN . Ovo je Disneyeva animirana i sinhronizovana adaptacija čarobne priče o majmnolikom čovjeku. Dva Tarzanova svijeta se opasno sukobe po dolasku ljudi koji prisiljavaju Tarzana da bira između "civiliziranog" života s prekrasnom Jane, i života sa svojim gorilama kojeg jedinog poznaje i voli.

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice