TUZLARIJE - KULTURA

07.02.2007.
Repertoar Kina ˝Art˝ do 14.02.2007.



Noć u muzeju
Ove sedmice, od 08.02. do 14.02., u terminu od 20:30 posjetioci Kina "Art" mogu pogledati film NOĆ U MUZEJU. U ovoj akcijsko-pustolovnoj komediji novozaposleni noćni čuvar Prirodoslovnog muzeja otkrit će da tek kada na kraju dana posjetitelji odu svojim kućama, započinje prava pustolovina – kada se voštani, preparirani i povijesni stanovnici muzeja probude! Ben Stiller nam oživljava lik noćnog čuvara koji biva prinuđen da prihvati taj naoko dosadan posao. Film je veoma dobro primljen kod publike vjerovatno i zbog činjenice da je film koji opušta i izaziva smijeh. Pored humora film je krcat akcijom i specijalnim efektima. "Noć u muzeju" nastao je prema poznatoj slikovnici nagrađivanog hrvatskog strip-autora, režisera i animatora Milana Trenca.


Zmije u avionu
Termin od 18:00 je rezervisan za film ZMIJE U AVIONU. Film je akcioni triler prepun stravičnih scena. Popularnost filmova koji govore o sigurnosti vožnje avionom je nakon 11.09. velika, a to između ostalih potvrđuje i ovaj film. Dva agenta FBI-ja čuvaju svjedoka koji avionom leti na suđenje poznatom gangsteru. Kako bi eliminirao opasnog svjedoka, gangster sredi da se u avionu nađu stotine opasnih zmija. Nakon što ubiju pilota, jednog od agenta i još neke putnike, drugi agent, članovi posade i putnici se udružuju da bi sredili zmije i sigurno spustili avion…

U okviru dječijeg vikend programa i ove subote i nedjelje u terminima od 11:00 i 14:00 posjetioci mogu uživati u akcionoj pustolovini TARZAN. Ovo je Disneyeva animirana i sinhronizovana adaptacija čarobne priče o majmnolikom čovjeku. Dva Tarzanova svijeta se opasno sukobe po dolasku ljudi koji prisiljavaju Tarzana da bira između "civiliziranog" života s prekrasnom Jane, i života sa svojim gorilama kojeg jedinog poznaje i voli.

Priredio(la): V.K.                


Osmrtnicama ba smrtovnice