TUZLARIJE - KULTURA

16.02.2007.
Večeras predpremijera ˝Hanke˝
Kupusović najavljuje spektakl


„Hanka“, drama o ljubavi prema tekstu Isaka Samokovlije, a u režiji Sulejmana Kupusovića, koja će pretpremijerno biti izvedena večeras, a premijerno sutra u Narodnom pozorištu Tuzla, na jučerašnjoj pres-konferenciji i zvanično je predstavljena.

- Ovim mladim glumcima obećao sam da će ovo biti istinski spektakl koji će se dugo pamtiti. Trenutak koji im se pružio oni su zdušno prihvatili i u kratkom roku zajedno smo sve perfektno odradili. Predstava će sigurno obilježiti i naredne pozorišne festivale u BiH, a u pozitivne kritike tuzlanske publike ne sumnjam - istakao je Kupusović.



Direktor Narodnog pozorišta Tuzla Milenko Iliktarević, koji također tumači jednu od uloga, izrazio je zadovoljstvo što će nakon dugo vremena na daskama tuzlanske pozorišne kuće igrati toliki broj mladih glumaca. Oduševljenje jučer nisu krili ni glumci, a jedna od njih je i Jasminka Pašić, koja igra ulogu Hanke, od koje se možda i najviše očekuje.

- Presretna sam zbog ove uloge i samog učešća u predstavi. Kao dijete sam gledala serijale Sulejmana Kupusovića na televiziji, a sada imam čast i glumiti u njegovoj predstavi - istakla je Pašić.

Glumci će koristiti kostime koji su pravljeni za sarajevsku „Hanku“, a muzičke motive Kupusović je preuzeo iz filma „Cigani lete u nebo“ i od Gorana Bregovića.

Prodaja karata za predstavu ide očekivano dobro, što pokazuje da je tuzlanska publika veoma zainteresirana za ovu ljubavnu dramu.

A.Mu.(Avaz)

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice