TUZLARIJE - KULTURA

01.03.2007.
Repertoar Kina ˝Art˝ od 01.03. do 07.03.2007.


Termin od 20:30 sati rezervisan je za komediju CLICK u kojem glume Adam Sandler, Kate Beckinsale i ostali. Film je režirao Frank Coraci, a autori scenarija su Steve Koren i Mark O´Keefe. Sinhronizovani film Artur u zemlji Minimoya je na repertoaru u redovnom terminu od 18:00 i okviru dječijeg vikend programa ove subote i nedjelje u terminima od 11:00 i 14:00.

CLICK
Glavni lik Michael dobija eksperimentalnu jedinstvenu spravicu, daljinski upravljač, za koji je siguran da će mu promijeniti život nabolje. Ispočetka je Michael zadovoljan svojom novom igračkom, ali ujedno i pomalo prestravljen. Odlučuje još jednom posjetiti Mortyja, osobu koja mu je uređaj i prodala, međutim Morty mu govori da mu je dao upravo ono što je Michael i tražio – jedinstveni daljinski upravljač koji mu dopušta da kontrolira svoj vlastiti univerzum. Upravo pred zadivljenim Michaelom, Morty demonstrira zadivljujuće sposobnosti uređaja, između ostaloga i funkciju kojom Michael može naprijed-natrag putovati kroz svoj život u raznim brzinama. Michael uskoro postaje ovisan o svojoj novoj moći, koja mu doslovno omogućuje da ima i jare i pare. No prije nego li je postao svjestan situacije u kojoj je, daljinski upravljač upravlja i njime, umjesto da se događa upravo suprotno. Iako pokušavajući iz petnih žila, Michael ne uspijeva zaustaviti da uređaj sam odlučuje koje trenutke života će Michael iskusiti, a koje propustiti. Tek tada Michael uistinu počinje cijeniti život – dobro, loše i ružno.


ARTUR U ZEMLJI MINIMOYA
Veliki režiser Luc Besson je tvorac filma ARTUR U ZEMLJI MINIMOYA, koji je zadnjih godina zanemario sedmu umjetnost pišući bestselere o podvizima dječaka Artura, navodnog mu alter ega iz djetinstva, na osnovu kojeg je i nastao ovaj film. Film je jedinstven spoj igranog filma i 3D animacije u koji je utrošeno čak 80 miliona američkih dolara i kao takav je najskuplji animirani film koji je napravljen u Europi. Glavni junak ovog filma je holivudsko čudo od djeteta Fredi Hajmor koji je bio glavni junak još jednog dječijeg filmskog mega hita Čarli i tvornica čokolade.

Priredio(la): V.K.                


Osmrtnicama ba smrtovnice