TUZLARIJE - KULTURA

09.03.2007.
Nakon što je završio novi album u Zagrebu
Frenki snimio spot za ’Mr. Policemana’
Frenki (Frenkie), jedan od najboljih repera u našoj zemlji, završio je spot za pjesmu „Mr. Policeman“, koja je, kako kaže, snimljena u znak protesta zbog kažnjavanja Radija 202 sa 10.000 KM odlukom Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

- Spot nije ranije planiran i mogu reći da je snimljen iz inata. Nije potrošeno ništa novca i snimljen je uz pomoć mojih prijatelja. Jasno mi je da spot neće emitirati nijedna televizija, ali želio sam to namjerno napraviti. Ako ništa, ljudi će ga moći pogledati na internetu, na stranici FMJAM-a i Radija 202, i na taj način pjesmu ćemo predstaviti publici - poručuje tuzlanski reper. Frenki je nedavno završio snimanje svog novog albuma „Povratak Cigana“, koji je nekoliko mjeseci intenzivno pripreman i na kraju snimljen u studiju „Morris“ u Zagrebu.

- Album će se na tržištu Hrvatske i Slovenije pojaviti pod markicom diskografske kuće „Menart“, a za distribuciju u Bosni bit će zadužena Muzička produkcija „Hayat“. Novi album u prodaji će biti od početka maja, a najavni singl i nešto prije. Još nisam odlučio koja će to kompozicija prva biti plasirana na tržište, jer su mi sve na svojoj način drage - kaže Frenki. D. Z. (Avaz)

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice