TUZLARIJE - KULTURA

07.03.2007.
Repertoar Kina ˝Art˝ do 14.03.2007.


S obzirom da se repertoar mijenja na "Dan žena" Kino "Art" posjetiocima nudi dva veoma romantična filma. U terminu od 20:30 je film DOBRA GODINA, dok je na repertoaru u terminu od 18:00 KUĆA NA JEZERU.. U okviru dječijeg vikend programa, u terminima od 11:00 i 14:00 posjetioci mogu uživati u pustolovnoj animiranoj komediji PROŠIŠO KROZ ŠOLJU (Flushed Away 2006) – Pusti vodu da miševi odu.


Kuća na jezeru
"Kuća na jezeru" je romantična drama sa atraktivnim glumcima koja govori o ljubavi izgubljenoj u vremenu. Doktorica i arhitekt koje glume Sandra Bullock i Keannu Reeves se počinju dopisivati i zaljubljivati preko poštanskog sandučića kuće na jezeru. Iako je nemoguće shvataju da žive svojim životima ali u vremenskoj razlici od 2 godine. Spremni su sve žrtvovati za ljubav i bivaju nagrađeni sa zajedničkim djeljenjem svakodnevnog života.


Kuća na jezeru
Film "Dobra godina" je romantična komedija, snimljena po istoimenom bestseleru u režiji Ridley Scott-a u kome gledamo, bivšeg Gladijatora Russell Crowe-a u ulozi bezobzirnog izuzetno uspješnog poslovnog čovjeka kome se nižu veliki poslovni uspjesi. Poslije smrti svog ujaka, kao najbliži rođak naslijeđuje sav imetak kao i vinograd u Francuskoj koji je njegov ujak posjedovao. Rješavajući pravne detalje nasljedstva saznaje gorku istinu da mu je poslovna karijera u Londonu preko noći ozbiljno ugrožena. Uvidjevši ljepote i čari života na nasljeđenom imanju dolazi u ozbiljno iskušenje da li uopšte da se vraća svojoj karijeri pogotovo što se i zaljubljuje.

PROŠIŠO KROZ ŠOLJU (Flushed Away 2006) – Pusti vodu da miševi odu. Ovaj film nam dolazi od tvorca filmova Shrek i Wallace & Grommit, a riječ je o velikom režiseru David-u Bowers-u injegovom saradniku Sam-u Fell-u. Nakon što iz luksuznog stana u kojem je živio biva zajedno s otpadnom vodom iz kroz WC šolju izbačen u kanalizaciju, šminkerski odgojen štakor (Hugh JACKMAN) prisiljen je naučiti stvari o kojima nikad nije ni razmišljao, a koje donosi život na «ulici» (u kanalizaciji)...

Osmrtnicama ba smrtovnice