TUZLARIJE - KULTURA

21.03.2007.
Repertoar Kina ˝Art˝ od 22.03. do 28.03.2007.


U kinu ART Tuzla, danas 21.03.2007. godine sa početkom u 20:30 sati će biti zvanična bosanskohercegovačka premijera hrvatskog filma PUT LUBENICA. Premijernoj projekciji će pored gostiju prisustvovati i protagonisti filma. Organizator premijere je "ART company" d.o.o. podružnica Tuzla, dok je pokrovitelj ove manifestacije Konzulat Republike Hrvatske Tuzla. Do 28.03. PUT LUBENICA će biti na repertoaru u terminima od 18:00 i 20:30 sati, a u okviru dječijeg vikend programa u 11:00 i 14:00 na repertoaru je animirani film MRAVATOR.


Kadar iz filma Put lubenica
PUT LUBENICA je ljubavni dramatični film koji je od strane hrvatskih filmskih kritičara proglašen najboljim domaćim filmom za 2006. godinu. Režiser filma je Osječanin Branko Schmidt kojem je ovo 7. dugometražno ostvarenje. Film pored ljubavi otvara još niz tema koje su zanimljive, a prije svega govori o kriminalu i trgovini ljudima. "Put lubenica" je okupio i jaku glumačku ekipu: Krešimir Mikić, Sun Mei, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Armin Omerović, Ivo Gregurević i ostali.



MRAVATOR je kombinacija najmodernije računarske animacije i poučne priče za djecu svih uzrasta. Lucas je dječak koji svoje frustracije riješava tako što uništava mravinake u dvorištu. Pomoću jedne kapi čarobnog napitka dječak se smanjuje na veličinu mrava i kao takav od strane mrava biva osuđen da živi mravlji život i uči njihove običaje kako bi zaradio slobodu. Dječak uči vrijednu lekciju o prijateljstvu, suosjećanju, timskom radu i odanosti.

Priredio(la): V.K.                


Osmrtnicama ba smrtovnice