TUZLARIJE - KULTURA

20.03.2007.
Kraj turneje u Tuzli, Sarajevu i Mostaru
Ulaznice za koncert grupe „Leb i sol“ po 20 i 30 KM!
Dugo očekivani koncerti grupe „Leb i sol“ desit će se 23., 24. i 25. marta u Tuzli, Sarajevu i Mostaru. Pripreme za ove spektakularne događaje, kako nam kaže Miro Arapović, jedan od ključnih ljudi iz organizacije turneje, u završnoj su fazi.

- Sve je spremno za koncerte o kojima će se pričati. Članovi grupe „Leb i sol“ u BiH dolaze u četvrtak. Doduše, meteorolozi najavljuju kišu i snijeg, ali ovu „sol“ ništa ne može istopiti - kaže Arapović.

Karte za koncert u sva tri grada od danas su u pretprodaji po cijeni od 20 KM, a na dan koncerta, najavljuje organizator, koštat će 30 KM, što smatraju realnom cijenom za ovakve virtuoze.

- Gostiju neće biti, jer ne znamo ko bi to svojim nastupom mogao uveličati koncert ovakvog benda. Oni su poput najljepšeg prirodnog jela kojem ne treba nikakav začin - pojasnio nam je pjesnički raspoloženi Arapović. S ova tri koncerta makedonski muzički magovi oprostit će se s publikom i staviti tačku na svoje zajedničke nastupe. - Nakon bh. turneje „Leb i sol“ se raspada. Vlatko Stefanovski, Bodan Arsovski, Nikola Dimuševski i Garo Tavitijan idu svojim putem, nastavit će s pojedinačnim karijerama kakve su gradili i čitavu proteklu deceniju - kaže Arapović. V. Š.(Avaz)

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice