TUZLARIJE - KULTURA

11.04.2007.
Na „Nipex Fashion Weeku“ u Tuzli
I kreatori iz Hrvatske, Srbije i Makedonije
U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli od 25. do 29. aprila, u organizaciji modne agencije „Free Style Models“ održat će se „Nipex Fashion Week“. Organizatori za ovu Sedmicu mode najavljuju dosta zanimljivih revija, a pored kreatora iz BiH, svoje nove kolekcije predstavit će i gosti iz Hrvatske, Srbije i Makedonije.

Također, posebna pažnja posvećena je mladim domaćim kreatorima, među kojima će neki i po prvi put prezentirati svoje radove. Tokom pet dana bit će održano 20 revija. - Posjetioci će imati priliku vidjeti nove kreacije Nives Mateljević i Tajči Čekade iz Hrvatske, Ilije Kostadinova iz Makedonije te Jelene Nikolić iz Srbije. Naš cilj uvijek je bila afirmacija mladih kreatora. Također, samostalne revije imat će i Istok Bratić, Svjetlana Vuković Ceca, Seada Delić te drugi kreatori iz BiH - kaže Nihad Smajić, vlasnik modne agencije „Free Style Models“. Kreacije na „Nipex Fashion Weeku“ nosit će manekenke iz svih krajeva BiH, a priliku će dobiti i početnice.

- Neke od polufinalistica izbora „Rowenta Elit Look Models“ po prvi put će prošetati pistom. Ovo je naš doprinos da se djevojke što bolje spreme za nastavak ovog prestižnog takmičenja - ističe Smajić. D. Z.(Avaz)

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice