TUZLARIJE - KULTURA

11.04.2007.
Repertoar Kina ˝Art˝ do 18. aprila


Poslije premijere filma ARMIN kojoj će prisustvovati i protagonisti filma (četvrtak 12.04.2007. u 20:30) narednih dana nastavlja se sa projekcijama u redovnim terminima od 18:00 i 20:30. U okviru dječijeg vikend programa u 11:00 i 14:00 na repertoaru je animirani film GARFILD 2.

Armin je humorna drama o ocu i sinu koji odlaze iz Orašja u Zagreb na audiciju za film. Režiser i scenarista filma je Ognjen Sviličić koji je inspiracju za ovu priču dobio upoznavši mladog glumca i muzičara Armina Omerovića. Armin je srednjoškolac iz Orašja koji je briljirao u svom prvom glumačkom nastupu u "Putu lubenica", na čijoj su se audiciji i upoznali. Arminovog oca u filmu glumi Emir Hadžihafizbegović i njih dvojica u ovom filmu funkcioniraju kao par koji nosi cijeli film. Pored njih u ovoj bosansko-hrvatsko-njemačkoj koprodukciji glume: Boris Svrtan, Enis Bešlagić, Daria Lorenci i Bojan Navojec. Pored njih tu je i hrvatska glumica njemačkog porijekla Barbara Prpić ali i par njemačkih glumaca Marie Bauer i Orhan Guner.

Garfild je jedan od najpopularnijih svjetskih strip junaka koji je postao i velika filmska zvijezda. Njegov igrano-kompjutersko-animirani filmski debi je postao globalni blokbaster, a isti
rejting ima i ovaj drugi nastavak koji puni svjetske kino dvorane. Film je namijenjen svim generacijama, a radi najmlađih je i sinhronizovan. Glasove glavnim likovima su pozajmili: Filip Šovagović, Iva Šulenić, Sven Medvešek i Žarko Potočnjak.

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice