TUZLARIJE - KULTURA

22.04.2007.
Kulturno-ekološka manifestacija ˝Tuzlansko proljeće˝
Lijepi grad cvijeća i održivog razvoja


Kulturno-ekološka manifestacija Tuzlansko proljeće otvorena je u petak u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. O manifestaciji je govorio predsjednik Ekološkog pokreta "Eko zeleni" Tuzla Ratko Banović, a proglasio ju je otvorenom predsjednik Skupštine Eko zelenih Sabit Begić.

“Ovo je jedinstvena prlika kada u Tuzlu dolaze predstavnici vladinog, nevladinog i biznis sektora da se zajedno sa građanima upoznaju, unaprijede međusobnu saradnju i nađu rješenja sa ciljem da Tuzla postane prepoznatljiva kao grad cvijeća i održivog razvoja”, kazao je Banović.

Na sajmu cvijeća, kako je rečeno, učestvuje 45 izlagača. To su proizvođači cvijeća, zdrave hrane i predstavnici nevladinih organizacija koji su se predstavili programima i dostignućima u realizaciji svojih projekata. Osim sajma cvijeća, hortikulture, ekologije i zdrave hrane, bit će upriličen okrugli sto o temi Urbana ekologija i ekološki turizam, zatim predstavljanje kulturno - umjetničkih društava, plesnih grupa i horova. Takođe, biće izabran najljepši kućni cvijet sajma, mis Tuzlanskog proljeća, dodijeljena priznanja i nagrade...

(A.D.S. - Oslobođenje)

Priredio(la): V.K.                


Osmrtnicama ba smrtovnice