TUZLARIJE - KULTURA

21.04.2007.
U Tuzlu su danas stigli
Predstavnici najvećih univerziteta i biblioteka iz cijeloga svijeta
Povodom Trećih međunarodnih susreta bibliotekara slavista pod nazivom Terra Incognita-Umjetnost bibliotekarstva, danas je u Tuzlu stiglo oko stotinu predstavnika najvećih univerziteta i biblioteka iz cijeloga svijeta.




- Učesnici Susreta biliotekara slavista stigli su u naš grad i do sada je sve proteklo u najboljem redu. Mi, kao njihovi domaćini, oranizovali smo svaki trenutak njihovog boravka u Tuzli, tako da su već danas posjetili Narodnu univerzitetsku bilioteku Derviš Sušić i Memorijalni park na Slanoj Banji. Za poslijepodnevne sate planirali smo početak predavanja i radionice koje je organizovala biblioteka Derviš Sušić i Organizacioni odbor Susreta. Za naše goste će večeras u Nacionalnom restoranu hotela Tuzla upriličiti prijem i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, rekla je Enisa Žunić, direktorica NUB Derviš Sušić.



Plan i program boravka učesnika u Susretima obuhvata i turističko razgledanje Tuzle, ali i posjetu Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici koja je predviđena za nedjelju, 22. aprila. U okviru izleta u Srebrenicu gostima će biti održan i svojevrstan čas historije kako bi se upoznali sa činjenicama i stradanjima iz proteklog rata, te vjekovno trajanje nacionalnog suživota ovom gradu.


BMG Bosanska medijska

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice