TUZLARIJE - KULTURA

18.04.2007.
Repertoar Kina ˝Art˝

Naredne sedmice u redovnom terminu od 18:00 je romantična drama MALA DJECA, dok je u terminu od 20:30 triler PRESTIŽ. U okviru dječijeg vikend programa u 11:00 i 14:00 na repertoaru je animirana komedija KUĆA MONSTRUM.

Film "Mala djeca" je satirična i potresna drama koja govori o braku i preljubi, roditeljstvu i pedofiliji.

Film je snimljen prema romanu Toma Perrotte. Glavne likove nam oživljavaju Kate Winslet, Patrick Wilson i Jennifer Connelly. Film je doživio tri nominacije za Oscara.

Bitno je napomenuti da film "Mala djeca" nije namjenjen djeci.


"Prestiž" Christophera Nolana, poznatog po izvrsnim filmovima "Memento", "Insomnia" i "Batman Begins" sadrži naučnofantastične elemente vezane za jednog od najgenijalnijih naučnika, Nikolu Teslu.Preko zagonetne priče o dva mađioničara koje međusobno rivalstvo, ljubomora i prevara dovode do bitke za prestiž sa smrtonosnim posljedicama, film vjerno pokazuje život iluzionista s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Film je bio nominovan za dva Oscara, a okupio je zavidnu glumačku ekipu: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine i David Bowie.

Izvršni producenti "Kuće monstrum" Robert Zemeckis i Steven Spielberg imali su na umu crtić koji će djeci omogućiti da se osjećaju kao da su u zabavnom parku. Crtić je snimljen u unaprijeđenoj 3D digitalnoj tehnologiji. Film je sinhroniziran na hrvatski, a glavnom junaku Dadi glas je posudio Dino Jelusić, najveća hrvatska dječija zvijezda. Crnobrnjina kuća je bermudski trougao za lopte, bicikle i kućne ljubimce. U njenoj blizini sve nestaje. Troje djece odlučuje tome stati u kraj.

Priredio(la): S.M.                


Osmrtnicama ba smrtovnice