TUZLARIJE - KULTURA

15.02.2005.
Amela Osmanović promovisala svoj novi album
Trinaest kao sretan broj
Pjevačica Amela Osmanović Amelli nedavno je u Tuzli održala promociju novog materijala pod nazivom ˝Tiho noći˝, u izdanju ˝VIP˝ produkcije. Amelli je svoj prvi muzički materijal ˝Iz inata˝ izdala u produkciji ˝In takta-a˝, ali se zbog slabe saradnje sa tom kućom, ovaj put odlučila za ˝VIP˝.

- Za svih trinaest numera na ovom CD-u napisala sam muziku i text - kaže Amela Osmanović, koja je svoju muzičku karijeru započela u KUD ˝Elektrobosna˝ u rodnom Jajcu. Aranžmane na novom materijalu potpisuje Toni Lasan, koji je osamdesetih usko sarađivao sa grupom ˝Magazin˝. Inače, kompletan posao na albumu ˝Tiho noći˝ završen je u privatnom studiju ˝Bonbonica˝ u Štugartu. Amelli se odlučila da na novom materijalu otpjeva trinaest pjesama, te ˝trinaesticu˝ smatra sretnim brojem. Poslije dueta sa Harisom Džinovićem i Osmanom Hadžićem, svoju trinaestu pjesmu na novom materijalu otpjevala je sa humoristom Osmanom Džihom.

- Već sam snimila spot za pjesmu ˝Diskografija˝, a uskoro se moram odlučiti koja će pjesma biti naredna - kaže ona.

Domaćin u Tuzli, Ameli Osmanović bio je kolega Muhamed Nalić - Hame. Na koncu, upitali smo Amelli zbog čega je baš Tuzlu izabrala za promociju svog novog albuma.

- Tu imam jako puno prijatelja i Tuzle me uvijek dočeka raišrenih ruku. Od marta krećem na turneju po bh. gradovima, tako da će me upoznati u cijeloj zemlji - rekla je Amelli.

Priredio(la): tz / jutarnje                


Osmrtnicama ba smrtovnice