TUZLARIJE - KULTURA

02.03.2005.
Narodno pozorište Tuzla
Gostuju beogradski i sarajevski glumci
U ovom komadu, koji je režirao Slavenko Saletović, igraju beogradski glumci Milan Kalinić, Tatjana Boka i Ivan Jevtović

Na sceni tuzlanskog Narodnog pozorišta sutra će biti izvedena predstava, , Žaklina Bandeka” Stevana Koprivice, koja je, nedavno, na Danima komedije u Bijeljini, progašena naboljim djelom. U ovom komadu, koji je režirao Slavenko Saletović, igraju beogradski glumci Milan Kalinić, Tatjana Boka i Ivan Jevtović.

S obzirom da ansambl NP Tuzla trenutno ne radi na novim projektima, direktor ove teatarske kuće, Milenko Iliktarević, ističe da će na daskama tuzlanskog pozorišta ovog mjeseca biti izvedeno još nekoliko gostujućih predstava. Naime, od 21. do 23.marta u Tuzli će biti organizovani Dani Kamernog teatra 55. Sarajevski glumci će izvesti, , Lemkinovu kuću”, , , Helverovu noć” i, , Obučare”.

-Nove projekte ne možemo raditi dok ne usvoje općinski budžet, iz kojeg se finansiramo, a to može potrajati. Da ne bismo toliko čekali, za desetak dana počinjemo sa radom na komadu, , Julije Cezar” Ive Brešana, koji nas neće puno koštati, jer ćemo raditi sopstvenim snagama - istakao je Iliktarević.

Istovremeno, tuzlanski glumci će raditi mini-turneju sa djelom, , Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” po općinama Tuzlanskog kantona, jer, kako kažu, namjeravaju vratiti kulturu u gradove oko Tuzle.

Grupa glumaca priprema i predstavu ˝Juda˝, u saradnji sa KŠC Tuzla, a koja će biti izvedena u povodu predstojećeg katoličkog blagdana Uskrsa.

J.Šarac











Priredio(la): miro/jutarnje                


Osmrtnicama ba smrtovnice