TUZLARIJE - KULTURA

09.01.2010.
Sinoć u BKC-u
Otvorena izložba ˝Jubilarno 6. doba Manufakture˝


Sinoć je u Galeriji BKC-a Tuzla otvorena izložba članova Udruženja "Manufaktura" Tuzla pod nazivom "Jubilarno 6. doba Manufakture".

Projekat "Manufaktura" je kreativna radionica u kojoj umjetnici iskazuju umjetničke vizije, od slika i skulptura do fotografija iz želje da ožive likovnu scenu u Tuzli, te osvoje prostor za neafirmirane, a vrlo talentirane mlade ljude koji se bave umjetnošću.



U holu Bosanskog kulturnog centra Tuzla predstavilo se petnaest članova koji su izložili dio od onoga rađenog u 2009. godini. Riječ o umjetničkim slikama, fotografijama, skulpturama i tako dalje. Mladi autori umjetnost vide na jedan moderan i neuobičajen način.



- Dosadašnje izložbe bile su organizavane na taj način da se okupi 10-15 umjetnika i da petnaest dana bude popunjen galerijski prostor. Ove godine, radi privatnih obaveza članova "Manufakture" je odlučeno da se organizuje godišnja izložba koja će prikazati sve ono što su naši članovi radili u proteklom periodu, rekao je Alija Kamber, jedan od članova "Manufakture".



Izložba će biti otvorena do 15. januara ove godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Još slika


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice