TUZLARIJE - KULTURA

16.01.2010.
Gdje je, šta radi
Sanel Redžić


Dok je bio u Tuzli o Sanelu Redžiću, talentovanom gitaristi, često smo pisali. Kako je otišao iz Tuzle teško je pratiti sve njegove aktivnosti. Trenutno je na trećoj godini na visokoj školi za muziku u Weimaru gdje je drugu godinu završio u junu sa visokim ocjenama.



Prošlu godinu puno je putovao, učestvovao je na nekoliko velikih takmičenja te osvajao nagrade. Prva mjesta u Weimaru i Kutnoj Hori (Česka), drugo mjesto u Lisabonu i specijalna nagrada na svjetskom takmičenju za sve instrumente u Markneukirchenu (Njemačka) u maju.

Na pitanje šta trenutno radi i planira, Sanel za Tuzlarije kaže:

- Trenutno se odmaram od svega i pripremam za novu sezonu koja bi trebala da počne krajem marta, koja će da obuhvata koncerte u Poljskoj, Austriji, Njemačkoj i Českoj. Za 9. juni imam ugovoren koncert i u Sarajevu za "Sarajevo Art". Za sada mislim da će biti jedan koncert i u Tuzli oko septembra ali o tome ću više znati na proljeće.
Imam također u planu par takmičenja, takmičenja će biti manje nego protekle godine ali sam izabrao najveća i najjača takmičenja za gitaru u Španiji, Italiji i Americi pa se nadam dobrom plasmanu. Pripremam novi program i radim puno na sebi
.



O talentovanom, ambicioznom i vrijednom Sanelu Redžiću smo slušali, slušamo, a vjerovatno najbolje tek dolazi. Mladom Tuzlaku mnoga su vrata otvorena pa neka mu je sa srećom.

S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice