TUZLARIJE - KULTURA

24.03.2005.
Usvojen budžet općine Tuzla za 2005.godinu
VIŠE MEDIJIMA NEGO SPORTU
Radio Tuzla ušla u budžet kao općinski medij

Vijećnici Općinskog vijeća Tuzla konačno su na jučerašnjoj sjednici usvojili budžet općine Tuzla za ovu godinu od blizu 32 miliona KM, a prijedlog raspodjele tih sredstava prošao je i javnu raspravu u kojoj su povjereički odbori mjesnih zajednica dali svoje prijedloge.
Načelnik općine Tuzla, Jasmin Imamović je dostavio svoje prijedloge, među kojima i da se posebno finansiraju pojedine kulturne i sportske manifestacije, koje su, , ogledalo” grada, poput Tuzlanskih pozorišnih dana, bokserskog memorijalnog turnira i druge.
Veliku pažnju izazvala je i raspodjela sredstava za usluge medija, s obzirom da je, prilikom sačinjavanja nacrta proračuna za 2005.godinu, dogovoreno među političkim partijama da se dosadašnja sredstva za ove namjene prepolove na 370.000 KM. S obzirom da je Općina osnivač JP Radio Tuzla, načelnik Imamović je predložio da ova medijska kuća bude uvrštena među stalne budžetske korisnike, a za ovu godinu će za Radio Tuzlu biti izdvojeno 240.000 KM. Ranije usvojeni iznos od 370.000 KM će biti raspoređen na druge medije, koji budu ponudili svoje usluge. Bez sumnje, najviše tih sredstava otićI će u ruke privatne Tuzlanske televizije, koji bespogovorno vrše emitovanje snimaka sjednica Općinskog vijeća Tuzla.
Kako bi ovakva raspodjela sredstava bila prihvatljiva, umanjena su sredstva za održavanje puteva, sport i profesionalnu vatrogasnu jedinicu Tuzla, navodi se u tekstu JUtarnjih novina. (J.šarac)

Priredio(la): miro/jasmina                


Osmrtnicama ba smrtovnice