TUZLARIJE - KULTURA

12.02.2010.
BKC Tuzla
Najavljeno premijerno izvođenje predstave ˝San o livadici˝


U Bosanskom kulturnom centru danas je održana press konferencija na kojoj je najavljeno premijerno izvođenje predstave za djecu „San o livadici“ u režiji Murata Hasanagića, a u produkciji Bosanskog kulturnog centra Tuzla i Gradskog pozorišta Živinice.



Predstava “San o livadici” priča je o dječaku koji mašta o livadici na kojoj bi se igrao. On ne želi ništa drugo samo livadicu za igru. Njegova majka ne može udovoljiti njegovim željama te odlaze da traže pomoć. Na putu nailaze na razne likove ali se na kraju nezadovoljni vraćaju kući. Nakon toga dječak sam odlazi od kuće i nalazi svoju livadicu. Njegova majka uz pomoć kovača i vjetra pronalazi svoga sina te se predstava završava na najljepši mogući način – ispunjenjem dječakovog sna.

Premijerno izvođenje predstave predviđeno je u utorak 16.02.2010. godine u velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra sa početkom u 9:30.

Igraju: Sabina Tufekčić, Matej Baškarad, Irfan Kasumović i Dragan Pirić. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Suad Avdagić.

S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice