TUZLARIJE - KULTURA

15.02.2010.
Sinoć u Domu mladih
Solistički koncert Danijele Mešanović

Na Kamernoj sceni Doma mladih sinoć je održan solistički koncert svestrane, mlade umjetnice Danijele Mešanović iz Tuzle. Na koncertu su nastupili i njeni gosti.


Danijela Mešanović privodi kraju studije harmonike u Kragujevcu.
- Odlučila sam se tamo da studiram zato što se u Kragujevcu nalazi jedan od najboljih odsjeka za harmoniku na prostorima Balkana. Pored toga upisala sam solo pjevanje i završila Teoretski odsjek. Imala sam sreće što sam uspjela da se upišem i tamo sam stekla zavidno znanje koje prezentujem večeras tuzlanskoj publici. Studije privodim kraju, od sada sam stalno u Tuzli, tako da počinjem svoj rad ovdje – kazala je Danijela za Tuzlarije.



Na samom početku koncertu Danijela je izvela nekoliko klasičnih kompozicija a to su “Noć svijetla”, “Sonata u D duru I stav”, “Tema in blues” te valceri “Under Paris Skies”, “Mizet” i “Dunavski valovi”.


Zatim je uslijedilo nekoliko zabavnih pjesmama koje su izveli Danijelini gosti Adnan Saletović (gitara) i Dario Matić (gitara). Predstavili su se sa pjesmama “Deni” i “Tamara”. Koncert je obilovao raznolikošću te su u nastavku Danijela Mešanović (harmonika) i Nurdin Durmanović (gitara) odsvirali i otpjevali nekoliko sevdalinki.



Budući da je ovaj koncert uvertira za „Školu solo pjevanja, harmonike i klavijatura“, koju će Danijela voditi u Domu mladih na koncertu je nastupila i njena učenica, sedmogodišnja Minela Kovačević koja je uz pratnju harmonike na vrlo simpatičan i muzikalan način otpjevala sevdalinke “Karanfile cvijeće moje” i “Zvijezda tjera mjeseca” .



Svi zainteresovani za “Školu solo pjevanja, harmonike i klavijature” u Domu mladih mogu se prijaviti na broj telefona 250-406, već od danas 15.02.2010.godine.

S.P.




Osmrtnicama ba smrtovnice