TUZLARIJE - KULTURA

25.02.2010.
Održan prvi godišnji koncert muzičkog ansambla „Panonija“
Foto / Video


Na pozornici Bosanskog kulturnog centra sinoć je održan prvi godišnji koncert muzičkog ansambla „Panonija“. Ansambl čini osam muzičara koji već godinu dana naporno vježbaju i usavršavaju svoje nastupe.


„Ovim koncertom želimo da ukažemo na značaj muzičkog stvaralaštva za buduće generacije i da pokažemo na koji način ovi mladi momci doprinose tome“ – poručili su organizatori koncerta.



Uz muzičku pratnju ansambla „Panonija“ publici su se predstavili i vokalni solisti iz Tuzle. U prvom dijelu programa nastupili su Jelena Džukanović, Azur Dervišagić, Muhamed Nalić – Hame, Safet Dedajić, te izveli nekoliko sevdalinki, starogradskih i narodnih pjesama.



Uslijedio je i drugi dio programa gdje su se malobrojnoj publici u BKC-u predstavili Mirsad Musić, Aldina Mešić, Hasan Tanjić i Emir Hurić. “Zvijezda tjera mjeseca, Osam tamburaša, Ko te ima taj te nema, Nisam te se nagledao, Dok je tvoga đula”, samo su neke od pjesama koje su se sinoć mogle čuti u BKC-u.



Muzički ansambl “Panonija” nastao je tokom 2009.godine i postao muzička pratnja Folklornog ansambla “Panonija”. Učestvovali su na mnogim smotrama i festivalima.


Onima koji su prisustvovali ovom koncertu muzičari su se odužili na najbolji način, odličnim muziciranjem, te više nego dobrim odabirom i izvedbom pjesama.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice