TUZLARIJE - KULTURA

26.02.2010.
˝Nipex veče gradske pjesme 4˝
Gost večeri Miro Ungar


Večeras će poklonici gradske pjesme imati priliku uživati u divnim muzičkim tonovima, od zaborava otrgnuti neke već pomalo zaboravljene hitove, provesti ugodne trenutke u ugodnom okruženju. U Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla će biti održana tradicionalna manifestacija pod nazivom "Nipex veče gradske pjesme 4".

Gost večeri je zvijezda koja ne tamni, svjetski priznat i poznat interpretator iz Hrvatske, Miro Ungar, koji svojim izvedbama već skoro 55 godina uveseljava poklonike evergreena. Organizator manifestacije koja se tradicionalno, svake godine, održava posljednjeg petka u februaru, je Udruženje građana ljubitelja starogradske pjesme i romanse "Romansa" Tuzla.

Uz specijalnog gosta Mira Ungara, program će upotpuniti orkestar "Romansa" i interpretatorka Adna Azabagić, koji su za večeras pripremili zajedničke izvedbe starogradskih, ciganskih, makedonskih, dalmatinskih, grčkih pjesama, romansi i evergreena. S obzirom na interesovanje koje vlada za manifestaciju "Nipex veče gradske pjesme 4", i imajući u vidu da su i ove godine ulaznice rasprodate na skoro dva mjeseca prije manifestacije, iz Udruženja najavljuju mogućnost da ove godine organizuju još dva ili tri slična događaja.

Manifestacija počinje u 19, 3o sati u Kristalnoj dvorani, ulaznica više nema, očekuje se dobra zabava, ugodno druženje, puno plesa uz poznate hitove brojnih generacija.


Udruženje građana “Romansa”
Dino Kalesić, dopredsjednik udruženja:


Osmrtnicama ba smrtovnice