TUZLARIJE - KULTURA

28.02.2010.
U povodu Dana nezavisnosti BiH
Izložba ručnih radova “Husinska žena”


U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Međunarodnog dana žena, Aktiv žena Husina, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo "Husino" i Spomen-dom Husino, organizirali su izložbu ručnih radova, narodnih nošnji i tradicionalnih domaćih jela pod nazivom "Husinska žena".

"Husinke su poznate po zlatnim rukama, narodnim nošnjama koje danas s ponosom nosimo i radovima koje pokazujemo drugima. Ovo znanje izrađivanja prenosilo se s koljena na koljeno, a tako je i danas", kazala je Jadranka Šimić, predsjednica Aktiva žena Husino, istaknuvši da su Husinke osim brige za obitelj, uvijek nalazile vremena za druženje, pjesmu i igru.

"Aktiv žena i HKUD-a Husino trudi se da svoje znanje i umijeće prenese na mlađe generacije. Kako su husinske žene u prošlosti cijenile svoj rad tako ga cijene i danas.
S puno snage i volje trudimo se da naši i običaji naših predaka ne odu u zaborav. Upravo iz toga razloga ova je naša izložba i organizirana. Naš je cilj da mlade naučimo cijeniti ono što vide i ono što im ostavljamo", kazala je predsjednica Šimić, na sinoćnjoj svečanosti u Spomen-domu na Husinu.

(fena)

Osmrtnicama ba smrtovnice