TUZLARIJE - KULTURA

28.03.2010.
Foto / Video
Održan koncert polaznika Škole gitare Doma mladih Tuzla


Sinoć je na Kamernoj sceni Doma mladih održan koncert polaznika Škola gitare Doma mladih, čiji su voditelji Željko Divjak i Nurdin Durmanović – Jimmy.



- Školu gitare vodimo Željko i ja, i trenutno podučavamo djecu u dvije grupe. Školu pohađaju djeca uzrasta 9 do 17 godina. Naš rad traje već nekoliko godina i sviramo rock, pop muziku i sevdalinke. Osnovni cilj je da sklonimo djecu sa ulice, da ih naučimo sviranju, da uđu u područje kulture i da oplemenjuju dušu. Zadovoljan sam dosadašnjim radom, djeca su vrijedna i zainteresovana da uče – rekao je Nurdin Durmanović.



- Zovem se Ajla Salković i već duže vremena u ovoj školi učim da sviram gitaru. Ovo je moj prvi koncert na kojem nastupam. Na nagovor roditelja počela sam da sviram gitaru, a kasnije se sve to pretvorilo u veliku ljubav prema ovom instrumentu.

- Moje ime je Adnan Saletović, pohađam školu gitare već šest godina. Imam svoju grupu, sviramo jako dobro i već smo imali priliku da nastupimo na jednom koncertu. Naša grupa dobro napreduje i nadamo se da ćemo tako i nastaviti.



U jednosatnom program polaznici Škole gitare Doma mladih Edin Smajić, Edin Mešanović, Amir Šljivić, Adnan Saletović, Dario Marić, Dino Paočić, Omar Salković, Ajla Salković, Zemir Munić, Adnan Salković publici su se predstavili sa dvanaest pjesma iz domena rock i pop muzike, a sve skupa su začinili i pokojom sevdalinkom. Mali prsti su pokazali veliko umijeće u stvaranju zvukova, s kojim se s mnogo emocija i pažnje stapa, prenoseći tako vlastitu ljubav i uživanje u muziciranju i na prisutnu publiku.



Još video zapisa


S.P.



Osmrtnicama ba smrtovnice