TUZLARIJE - KULTURA

26.03.2010.
Teatar Kabare Tuzla
Premijerom predstave „Totovi“ otvara se VIII TKT Fest


Premijernim izvođenjem predstave „Totovi“ autora Ištvana Erkenja a u režiji Gorana Damjanca otvara se ovogodišnji VIII TKT Fest, najavljeno je na danas održanoj press konferenciji.


Altumbabić, Vukadinović, Kerošević, Damjanac


Repertoar Dana akademskog teatra, koji traju od 27. marta do 06. aprila 2010. godine sadrži niz zanimljivih predstava od kojih se neke i premijerno izvode.
Dan nakon otvaranja, u nedjelju, posjetioci će moći pogledati izložbi u povodu obilježavanja 100 godina od rođenja Meše Selimovića te „Meša Selimović“ na sceni Tetara kabare Tuzla autora Srđana Vukadinovića.

Sa perspektivnim režiserom dvije premijere na Festu, Goranom Damjancem, glumci su imali dobru saradnju. Radili su oko dva mjeseca te sa nestrpljenjem očekuju sutrašnju premijeru. Predstava „Totovi“ rađena prema tekstu Ištvana Erkenja iz sedamdesetih godina prošlog vijeka, žanrovski spada u grotesknu tragikomediju a govori i o mantalitetu ljudi sa ovih prostora koji se uvijek nekome sklanjaju sa puta, roditeljskoj brizi za dijete, kao i vremenima kada nije dobro govoriti istinu.

U predstavi igraju: Damir Altumbabić, Damir Mahmutović, Emina Goletić, Ana-Mia Milić, Vlado Kerošević, Milica Kerošević, Matej Baškarad, Edin Suljetović, Sanela Babić, Elmir Krivalić i Luka Kuzmanović.

Druga premijera istog režisera “Hanibal pozdemni”, na repertoaru je u utorak, 30.03. sa početkom u 19, 30.

S.M.

Osmrtnicama ba smrtovnice