TUZLARIJE - KULTURA

29.03.2010.
Uskrsna izložba u KŠC “Sveti Franjo”


Večeras su učenici Osnovne škole «Sveti Franjo» zajedno sa svojim nastavnicima organizovali uskrsnu izložbu koja je postavljena u holu škole. Svrha manifestacije je obilježavanje Uskrsa s ciljem da učitelji javno pokažu kreativne potencijale učenika ove škole.




Izložbu je otvorio pomoćni biskup vrhbosanski, msgr. dr. Pero Sudar.

- Uskrs je blagdan života i blagdan životne radosti. Zato sam zahvalan ravnatelju KŠC-a, svim djelatnicima centra koji potiču, osim škole i učenja, rad i zanimanje svim onim što će našim učenicima pomoći da u sebi otkriju darove koje im je Bog dao. Ova škola nije obična škola, ona želi biti centar kulture, a iznad svega odgoja duha. Želim da sve ono što danas kupite i ponesete svojim domovima bude na sreću i blagoslov i da vas Bog podsjeća na onu nostalgiju koju čovjek u sebi nosi da bude voljen i da bude voljan. Uskrs je potvrda i najveći dokaz da je Bog volio, ljubio i ljubi čovjeka sve do vlastite smrti. Neka je svima vama koji slavite radostan Uskrs.



Na prodajnoj izložbi učeničkih radova posjetioci su mogli kupiti mnogo zanimljivih radova, cvjetne aranžmane, pisanice, čestitke, različite uskrsne ukrase, košarice i još mnogo toga. Sav prihod prikupljen od prodaje namijenjen je učenicima ove škole koji su slabijeg imovnog stanja.



Otvorenju izložbe prisustvovali su učenici, direktor, nastavnici, mnogobrojni roditelji te predstavnici medija.
S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice